Нови превозвачи ще обслужват линии между Самоков и селата

Във връзка с множество жалби от пътуващи до Бели Искър, Маджаре, Мала Църква и Говедарци, предивзикани от лошите условия в транспорта, кметът Владимир Георгиев разпореди линията да бъде поета от фирма, която разполага с големи градски автобуси.

От началото на тази седмица до Говедарци и Мальовица пътуват големи автобуси клас I, които разполагат с достатъчно места – за седящи и за правостоящи. По този начин ще се удовлетворят исканията на пътниците по линията на Искровете за по-нови и комфорти автобуси с достатъчно място в тях – поясниха от общинска администрация.

През есента сайтът „Самоков инфо“ публикува информация и сигнал на пътуащи по линията за Искровете за поставена газова бутилка в автобуса, с която шофьорът затоплял возилото в ранните часове на превоз.

Множество жалби са постъпили в общината и за автобусните линии в 7 и 8 часа до София, за това че се обслужва от микробуси, чиитIMG-5ed7bcef2a728fd5a9f1674e5c662c9b-Vо места са крайно недостатъчни за едни от най-натоварените линии. Предприети са стъпки за разрешаване и на този проблем, но се изчаква заповедта на областния управител, с която да разреши Община Самоков да сключи временен договор с новия превозвач до провеждането на процедурата за възлагане на услугата за всички линии. След получаването на заповедта от областния управител, линиите ще се обслужват, съобразно поставените изисквания от възложителя, от големи и комфортни автобуси – уточниха от общинска администрация.

Нови превозвачи вече обслужват и линията Самоков – Драгушиново – Злокучане, по нея пътуват 20-местни микробуси.

сн. с газовата бутилка – арх- „Самоков инфо“