Самоков пак се прочу с предизборен бой

Нападнаха екип на Нова ТВ в Самоков

Репортерката била блъскана, операторът получил няколко удара с юмрук в лицето, а шофьорът е със спукана скула и охлузвания след нападението в ромската махала в Самоков. За инцидента съобщиха от самата медия.

Репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов били в Самоков, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник – Трайчо Василев, по пряков Пиже, който преди време бе заснет при разследване на телевизията как организира частно енерго в ромската махала в града.

Преди екипът да има възможност да снима и да обясни за какво е там Василев, синът му и десетки роми нападнали журналистите.

Репортерката била блъскана, операторът получил няколко удара с юмрук в лицето, а шофьорът е със спукана скула и охлузвания. Камерата и колата на Нова ТВ са счупени.

„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник – Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни.

Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, камерата ни беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев изрита техниката и оператора и я повреди. Колата на екипа също е повредена. За щастие екипът ни не е пострадал сериозно, защото напусна бързо ромската махала“, разказа самата Надя Ганчева.

Полицията разследва случая и е образувано досъдебно производство.

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви за Нова ТВ, че партията оттегля доверието си от кандидата за общински съветник Трайчо Василев, който е бил свидетел на нападението над екипа на телевизията в Самоков.

ДПС абсолютно категорично, безусловно, без всякакви уговорки осъжда покушението срещу журналисти от Нова ТВ.

Това заяви на пресконференция Местан.

От ДПС настояват разследващите органи много бързо да приключат с разследването и да се приложи цялата строгост на закона.

„В България никой няма право да живее с чувството за безнаказаност. Особено, когато става въпрос за покушение срещу журналист, което представлява акт на покушение срещу свободата на словото“, заяви Местан.

„Когато става въпрос за принципи, за ДПС няма партиен интерес“, подчерта той и допълни, че от движението не искат гласа на нито един български гражданин, който би посегнал на журналист.

По повод информацията, че сред участниците в инцидента има и регистриран кандидат за съветник от листата на ДПС, Лютви Местан заяви, че чакат информация от разследващите органи.

„Ако се окаже, че той има каквото и да е отношение към този инцидент, пряко или косвено, настояваме незабавно да подаде заявление и да напусне листата на ДПС“, посочи лидерът на движението.

Екип на предаването „Разследване“ няколко пъти показа как работи „частното енерго“ в Самоков и как се краде ток в града. След излъчването на първото предаване по темата започна прокурорска проверка, която да установи масовата кражба. Част от ръководството на ЧЕЗ в града беше уволнено заради случая.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *