Над 3 000 студенти чакаха под дъжда настаняване

Академичната година на Алма Матер ще бъде открита официално в четвъртък, но новите студенти на Софийския университет получиха първите си практични знания по търпение и устойчивост на дъжд. В неделя хиляди студенти заедно с родителите си чакаха часове наред от ранната утрин за настаняване в общежитие. Работиха няколко каси в 42-ри блок, които в 15 часа обявиха край на работното време. Естествено бе нодоволството на чакалите и изтормозени първокурсници, дошли от цяла България, пропътували доста километри, примерно от Русе, Варна, Ямбол, с тежък и обемест багаж. Добрата новина бе съобщена в три без пет с гневен тон, а именно, че е разрешено настаняване, а плащането ще може да стане до 9-ти октомври.

Настаняването беше обявено за разрешено само от неделя до сряда, но през работните дни за повечето родители е невъзможно да придружат първокурсниците, за да им помогнат при евентуални ремонти на стаите в общежитията. Днес опашките също са факт. Стотици клипчета от вчерашния ден обиколиха социалните мрежи, стигнаха до новините на Нова и “Господари на ефира”.

“Защо плащенето при настаняването не бе направено онлайн, както се процедираше при взимането на всички такси до момента – от кандидатстването до записването. Онлайн бе оповестена даже  съответната стая на всеки приет за настаняване в общежитие студент” – коментираше се на огромната опашка100_3607.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *