Десет медала за аеробиката

 

Един златен, 4 сребърни и 5 бронзови медала спечелиха  момичетата от клуб „Самоков” на Държавното първенство по спортна аеробика, състояло се в Боровец, хотел „Самоков”.
Златните медали спечелиха  участниците в групата при 15-17-годишните – Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и Ангел Казаков, които играха заедно с хасковлии – Ива Ангелова и Тихомир Баротев.
В същата категория на трета позиция завърши другата ни група – Мария Генова и София Вададжийска от Самоков, Светлина Велинова от Кюстендил и Деметра Лачева и Стела Чанкова от Хасково. Ангел при индивидуалните изпълнения при юношите спечели сребърен медал.  Хасковлията, който от този сезон се състезава за клуб „Самоков”, дублира втората си позиция и при смесените двойки, където  му партнираше Анита Гаврилова.
Сребърни медали в същата възрастова група /15-17 г./ спечели тройката Анита, Ангел и Синтия-Мари, а втората тройка със самоковско участие – М. Генова, С. Вададжийска и Св. Велинова,за малко се размина с отличията класирайки се 4-а. Синтия-Мари спечели среброто и от индивидуалните съчетания при девойките, където А. Гаврилова завърши 7-а.
Надя Паунова се пребори за бронза с индивидуалното си изпълнение при жените, а заедно с Михаил Лучански – Кюстендил взе среброто от изпълненията при смесените двойки.
Бронзови медали спечелиха и участничките в тройката при най-малките /7-8 г./ Дария Митрева, Неда Ангелова и Каролина Симидчиева.
При по-големите /12-14 г./ двете тройки със самоковско участие – Весела Вукова, Камелия Петрова и Лидия Ангелова и Драгомира Христова, Магдалена Драганова и Стела Йорданова – се класираха точно след местата, даващи право на медал – 4-о и 5-о. Групата с 5 от тези момичета спечели  бронза. Л. Ангелова се класира 4-а в индивидуалното състезание, а 6-а остана Ст. Йорданова.
На пето място пък се нареди тройката ни /Джована Ангелкова, Иванина Вукадинова и Лина Гаврилова/ при 9-11-годишните.
Състоя се и държавен турнир в клас „Б”. Малката формация на клуба ни в състав Елена Петрова и Надя Петрова взе среброто.
160 гимнастици от страната участваха в 19-ото държавно първенство, което се яви и като квалификация за определяне на националния състав на България, който ще представя страната ни в събота и неделя в надпреварата за Световната купа за мъже и жени и в международния турнир за подрастващи. Домакин отново ще бъде зала „България” на хотел „Самоков” в Боровец.
Треньори на самоковските състезатели са Калоян Калоянов и Дияна Борисова. За издръжката на аеробиката се грижи общинският съветник и управител на х. „Самоков“ Светлана Атанасова.