От днес има синя зона

От 04.06.2018г. започна поетапното въвеждане на „Синя зона„ в централната част на Самоков. Предвидена е възможност за платено и/или безплатно паркиране.

 

Информацията е предоставена от Община Самоков:

„Предоставяме Ви подробна информация, относно обхвата на зоната, условията за паркиране и начините на плащане. За Ваше удобство и финансово облекчение са предвидени възможности за издаване на пропуски за физически, юридически лица, с постоянен/настоящ адрес, лица с увреждания и други. След като се запознаете с посочените условия и предвид Вашата необходимост и възможности, следва в срок до 15.06.2018 г., на гише „Деловодство”, в сградата на Община Самоков, да заявите своето желание за издаване на съответния документ, удостоверяващ правото на паркиране в синята зона.

Телефон за въпроси: 0889757534

Платеното паркиране е в работни дни от 08:00 часа до 18:00 часа.

Зоните за платено паркиране се обозначават допълнително с информационна табела, в която са описани условията на паркиране в синята зона; размера на таксата за паркиране и начина на заплащането й; принудителните мерки, които се прилагат.

Работно време: от 08:00 до 18:00 часа в работни дни
Цена: цена за 1 час престой 1.00 лев с включен ДДС

Начин на заплащане:

Талони за кратковременно паркиране, които можете да закупите от лицата обслужващи Синята зонаБилети от паркингавтомати, находящи се:– северната част на площад Захари Зограф до Лафка

– южно от паркинга на община Самоков до входа за подземния паркинг на общината.

Самотаксуване с SMS на номер 13722 за всички мобилни оператори

Санкции за нарушители: Блокиране с техническо средство (скоба).Такса за освобождаване – 30 лв.
Друг вид паркиране: Паркиране по постоянен и/или настоящ адрес;Преференциално паркиране за хора с увреждания;Служебен абонамент.