Ще сложат ли край на движението на МПС в планините?

Институции обединени срещу незаконното движение на моторни превозни средства в района на Седемте рилски езера
Днес, по инициатива на директора на Дирекция „Национален парк Рила“, в Община Сапарева баня се проведе среща с представители на заинтересовани институции, с цел набелязване на конкретни мерки за пресичане на нерегламентираното движение на моторни превозни средства до и в циркуса на Седемте рилски езера.
В срещата участваха кметът на Община Сапарева баня Калин Гелев, директорът на ДНП „Рила“ Владимир Милушев, Димитър Здравков – зам.- директор на РДГ – Кюстендил, Радослав Боюклийски – Сектор КАТ към ОД на МВР – Кюстендил, Сергей Симеонов от РУ –Дупница, Александър Алащинов от Общинско лесничейство „Сапарева баня“, зам.-областният управител Любомир Терзийски, Емилия Елчинова – зам.-кмет на Община Сапарева баня и Милен Колев от общинската администрация.
Единодушно бе възприето предложението на директора на ДНП „Рила“, директорът на РДГ – Кюстендил да издаде заповед за тримесечна забрана на движението на моторни превозни средства в горската територия, граничеща с Националния парк – циркуса на Седемте рилски езера.
Обсъдени бяха идеи за прилагане на допълнителни мерки за контрол от страна на всички институции съобразно законовите им правомощия, както и за привличането на допълнителни физически и технически ресурси. Уточнен бе механизмът за координация и взаимодействие.
Добра оценка бе дадена на положените съвместни усилия през изминалата 2021 година и постигнатия положителен резултат.