Мая Христева пак ще е шеф на съветниците. Бившият кмет на Самоков не успя да стане председател на Общински съвет

В петък новите съветници гласуваха за втори път за избор на председател на Общински съвет. Миролюба Ташова от ГЕРБ си даде отвод и така Мая Христева спечили „служебно“ поста. Предишните четири години тя беше председател на съветниците. Христева е от самковските лейбъристи с председател Емил Кривошиев.

За петъчното гласуване за председател на Общински съвет имаше три кандидати – Ташова, Вл. Георгиев и Мая Христева. След като Миролюба Ташова от ГЕРБ си даде отвод, останаха Христева и Георгиев. Тя поясни, че се оттегля, за да може да се стигне до избор на председател и да започне да работи Общински съвет. При гласуването Христева получи 19 бюлетини, Георгиев – 7. Имаше три недействителни бюлетини.

Припомняме, че в понеделник на сесията в читалището, след клетвата, се проведе първото гласуване за избор на председател на ОбС, но не бе избран, защото никой не получи достатъчно бюлетини. Тогава пак бяха тримата кандидати. След гласуването резултатът показа, че за Миролюба Ташова и за Мая Христева са гласували по десет души, а за Георгиев- 9. В петък последва повторен избор.

Предстои трета сесия на ОбС, на която ще се сформират постоянните комисии.