Полицаи от Самоков спипаха крадени машини

                                  Кримихроника

Около 19 часа вчера, на изхода на Самоков в посока Дупница, автопатрул спрял за проверка микробус „Форд Транзит“, управляван от криминално проявен и осъждан столичанин. В превозното средство са установени различни машини за строително-ремонтни дейности, за които водачът не представил документи. Автомобилът и инструментите са иззети по надлежния ред. По случая е регистрирана преписка, работата по пълното документиране на която продължава.

Водач на автомобил с чужди регистрационни табели е задържан в РУ- Ихтиман.

Около 22.30 часа снощи, в с. Стамболово, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил „ВАЗ“, управляван от 63- годишен ихтиманец. След извършена справка униформените констатирали, че поставените регистрационни табели са издадени за друго моторно превозно средство. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.1 от НК.

 

Извършителка на кражба бе разкрита за броени минути от правешките полицаи.
Около 8.20 часа вчера жителка на с. Разлив съобщила в полицията, че предния ден, в района на автогарата в Правец, е бил откраднат мобилният й телефон. След незабавни оперативно- издирвателни действия криминалистите разкрили, че престъпното посегателство е дело на 27- годишна жена от Тетевен. Те намерили и отнетия мобилен апарат и го върнали обратно на собственичката. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура в Ботевград с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

 

Непълнолетен извършител на противоправно деяние бе установен от служители на РУ- Сливница.
Работата по случая започнала след сигнал от жител на Сливница, че задното стъкло на автомобила му е счупено с циментова плоча. В хода на предприетите оперативно- издирвателни действия криминалистите разкрили, че автор на деянието е 16- годишен местен младеж, известен на инспекторите Детска педагогическа стая. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки по чл. 61 от НК.

 

Съобщения:
Около 15 часа вчера жител на село Бистрица заявил в полицията, че час по- рано, в центъра на с. Видраре, е възникнал скандал между него и мъж от селото, който му е нанесъл удари с дървен кол по главата. Веднага след получаването на сигнала служители на РУ- Правец установили и задържали 55- годишния извършител. Пострадалият е откаран за медицински преглед и освободен за домашно лечение. Пълното изясняване на фактите и обстоятелствата по случая продължава.

 

Пътен инцидент:
Около 10.25 часа на 20 август в РУ- Ботевград постъпил сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие на главен път Е-79, в района на с. Новачене. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че са катастрофирали товарен автомобил „Волво“ и лек автомобил „Форд Рейнджър“, в резултат на който е починал пътник от форда, а водачът на автомобила е транспортиран в болнично заведение с множество травми и наранявания, с опасност за живота. Водачът на волвото е  задържан за срок до 24 часа. Резултатите от направените му тестове за употреба на алкохол и наркотични или упойващи вещества са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.