72 първолаци прие НУ „Станислав Доспевски“

72 първолаци в НУ “Ст. Доспевски“ . Уеници и учители ги поздравиха с интересна програма

Стегнато и интересно тържество представиха в НУ „Станислав Доспевски“ по повод новата учебна година. Директорът Камелия Асенова не пропусна да подчертае, че тя започва в деня на християнския празник Вяра, Надежда и Любов. “Днешният ден е изпълнен с трепет и вълнение! Виждам плахост в очите ви! Но знайте, че първият учебен ден е начало на едно приказно пътешествие, което невинаги ще бъде лесно, но ви обещавам, че ще бъде интересно. Скъпи ученици, бъдете горди, че сте част от българското училище. Бъдете устремени, мотивирани, отговорни и смели. Всеки се ражда различен, със своя талант, който го прави важен и ценен. Но различни не значи, че не можем да бъдем заедно. Задачата на училището е да ви подготвим за бъдещето, да  бъдете достойни и успели хора“ – заяви в словото си Асенова. Тя припомни за успехите на един от учениците Кристиян Барански – 4 златни медала  от математически турнири. Последният му медал е от финалния Международен турнир в гр. Несебър, сред 1 300 участника от 17 държави.

Общо 335 ученика прекрачиха с вълнение училищния праг, придружени от своите учители.

Поздравителна програма за първокласниците представиха ученици от четвърти клас, а тържеството бе ръководено от  педагогическия съветник към школото Катя Янакиева и Юлия Конакчийска – класен ръководител на 4-ти клас.

Официални гости бяха гл.инсп. Васил Попов – началник на РУ-Самоков, Дидо Янев – член на училищното настоятелство, Димитър Балабанов – председател на училищното настоятелство, Мария Граховска, Даниела Йончева от Общината и др.