647 са под задължителна карантина в Бургас, Община Хасково осигурява дезинфектанти

647 са под задължителна карантина – оповестиха от Общината в Бургас.

45 са пътниците с бургаска регистрация, които кацнаха снощи на нашето летище. Всеки един от пристигналите наши сънародници е бил термометриран, няма отчетена завишена температура. Всички пристигнали са под задължителна карантина и са им връчени предписания. Вече им се вземат проби за изследвания от вкъщи, както за тяхно спокойствие, така и за спокойствие на съседите им.

Днес се извършва термометриране на всички, поставени под карантина в хирургичното отделение на „Бургасмед“. Ако и вторите им проби са отрицателни, карантината ще бъде свалена.

Тримата пациенти с доказан коронавирус, които са в инфекциозно отделение на УМБАЛ, са с много добри лабораторни изследвания. Чувстват се добре, но трябва да минат определените срокове, за да им се вземат отново проби. Утре предстои да се вземе проба на първата пациентка с коронавирус от Карнобат. След 24 часа ще й се направи още един контролен тест и след това ще бъде изписана под домашна карантина – съобщават още от Община Бургас.

***********************************************************************************

Община Хасково предоставя на домоуправителите на жилищните блокове дезинфектанти за почистване на общите части.
От утре заявки за получаване на препаратите се приемат на посочени от Община Хасково телефони. Начинът на ползване на препаратите ще бъде обяснен на домоуправителите при получаване на дезинфектантите.
Количествата, които #община #Хасково е осигурила са достатъчни, за да се обезпечат многофамилните жилищни сгради в Хасково – съобщават от Общината в Хасково.