62-годишен самоковец излъга за бомба при Музея

Служители на РУ- Самоков задържаха автор на злоумишлено телефонно обаждане за поставени бомби.
Поредни срещи на криминално проявения и осъждан Т.Б. от Самоков с органите на реда започнали на 19 септември вечерта, когато бил задържан в районното управление за срок до 24 часа заради нерегламентирано палене на стърнища. Съставен му бил акт за установено административно нарушение и впоследствие бил освободен.

Рано на другата сутрин 62- годишният мъж в нетрезво състояние посетил Районното управление в Самоков с настояването да му намерят „изчезнали кози“, след което подал сигнал на спешния телефон 112, че двама униформени го бият. При направената незабавна конферентна връзка,  оперативният дежурен служител в РУ- Самоков изяснил, че в момента подателят на сигнала е невредим и се намира пред Районното управление.

Минути преди обяд  на тел. 112 се получил сигнал за поставени бомби на четирите ъгъла на сградата на Историческия музей в Самоков. Незабавно на място били изпратени полицейски служители, които извършили щателна проверка на помещенията на сградата и района около нея, но взривни устройства не били открити. След кратко разследване криминалистите разкрили, че автор на злоумишленото телефонно обаждане е старият им познайник Т.Б., който отново бил задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326, ал.1 от НК.