55 снегорина чистят Самоков и селата

55 снегорина на форма „Бекастрой“ чистят Самоков и 24 села – съобщи Емил Кривошиев.

В самоковско прогнозите на метеоролозите се сбъднаха на 100%. Още в четвъртък към 18ч се изсипа обилен снеговалеж. До полунощ улиците бяха сравнително проходими, но през нощта снежната покривка достигна между 30-40см. в града, а в селата Маджаре, Говедарци , Мала Църква и Бели Искът до 70см.

Комбинирани багери от 22ч в четвъртък и през целия петъчен ден почистваха града, паркингите, селата и Боровец. За селата са осигурени 23 машини, за града – 27.

„Всички пътища в региона са проходими, осигурили сме по две машини за всяко село. Почистването от сняг и обработването на пътните настилки в община Самоков започна в 22 часа през нощта в четвъртък. Продължаваме, до спиране на снеговалежа – информира шефът на „Бекастрой“, Емил Кривошиев.

Цялата специализирана техника на БКС е на терен. През изминалото денонощие не са възникнали автопроизшествия, няма закъсали автомобили или бедстващи хора.

На път III-822 Ихтиман-Самоков и път II-62 Самоков-Дупница – е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т., поради почистване на пътя -информират  от Агенция „Пътна инфраструктура“.