40-годишен бе блъснат от самоковец на пешеходна пред кръчма в града

40-годишен мъж е загинал след пътен инцидент в Самоков – потвръдиха днес от ОДМВР – София. Сигналът за инцидента е подаден около 18.52 часа на 18 януари в ОДМВР – София. Съобщено е за инцидент на бул. „Цар Борис III“ в Самоков.
 При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че 40-годишен мъж е бил ударен от микробус „Мерцедес Вито“, докато е преминавал по пешеходна пътека. Пострадалият е транспортиран във филиала за Спешна медицинска помощ, където впоследствие е починал.
Водачът е задържан за срок до 24 часа. Изпробван е с дрегер, който е отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.
Още в неделя през деня във ФБ самоковци коментираха трагедията. Преобладават упреците към масовото шофиране в Самоковско с висока скорост, както и липсата на култура у водачите на превзони средства в града, въпреки усилията на КАТ  и множеството проверки в делник и празник.
Около шосетата на Самоков и селата има много убити животни, станали жертва на бабdитите от Самоков, които карат бързо. Преди дни учителка от ОУ „Митрополит Авкс. Велешки“ е била блъсната от кола на пешеходната пред училището, разминала се е само с болката от удара и уплаха. Наскоро в Самоков бе блъснат и велосипедист.
Убитият 40-годишен мъж на пешеходната пътека пред една от самоковоските кръчми е бил от Бургас – според непотвърдени данни. През деня е бил в Боровец на ски със семейството си. Вечерта е вечерял със семейството си в заведението и си е тръгнал към колата, заедно с жена си и децата. Бусът – убиец е връхлетял върху него, управляван от 75-годишен самоковец, който според слуховете преди е бил таксиметров шофьор. На убийството на пешеходната пътека са станали свидетели и децата на блъснатия.
Очаква се официална информация какво ще бъде наказанието за шофьора, убил преминаващ на пешеходна пътека, както и повече подробности за причините шофьорът да не спре на пешеходна пътека, на която в момента е имало хора. Дали не е реагирал навреме заради възрастта си, или е карал с висока скорост – гадаят самоковци по най-коментираната от два дена в града тема.