25 години Национален парк „Рила“

Утре Национален парк „Рила“ ще отбележи 25 години от създаването си
Събитието ще се проведе под мотото „Празник на партньорите на Национален парк „Рила” от 11, 30 часа в местността „Меча поляна“ на Туристически комплекс „Мальовица“.
На празника са поканени представители на МОСВ, държавната администрация и местната власт, неправителствени организации, учени и изследователи, образователни и културни институции, бизнес-партньори и медии, Община 100_5882Самоков и други.
Приветствия към гостите ще отправят Красимир Андонов, директор на ДНП „Рила“, представител на Министерството на околната среда и водите и лица, дългогодишни партньори на парковата дирекция. Организирана е развлекателна музикална програма с участието на фолклорни групи от различни региони на парка, панаир на занаятите и производителите на местни продукти и опознавателни тематични маршрути за популяризиране на природните красоти на парка, с участието на рейнджъри и експерти от защитената територия.
Предвидените за посещение места са от ТК „Мальовица“ – до хижа „Мальовица“ и Еленино езеро, по Ботанически маршрут „Приятели на растенията“ Яворова поляна – Урдин циркус и екопътека „По долината на река Бели Искър“. На 29. 09. 2017 г. (петък) от 10 ч. юбилейната програмата ще продължи в Посетителски-информационен център за Национален парк „Рила“ в Самоков с представяне „Ретроспекция на защитената територия“ и предпремиера на юбилеен филм „Национален парк „Рила” и зоната на вечните снегове“. Празничното честване е едно от поредицата събития по повод 25-ата годишнина от обявяването на Национален парк „Рила” под мотото „25 години Национален парк Рила – 25 години предизвикателство за идните поколения“.100_6040
Очакваме ви да се включите в събитието, посветено на годишнината на парка!
100_6475

 

Пресцентър на Национален парк „Рила“
/сн.  „Самоков инфо“/