17- годишен младеж е обвинен за отправени закани за убийство.

През м. март в РУ- Самоков било образувано досъдебно производство, след като жител на с. Доспей сигнализирал, че внукът му отправя закани за убийство спрямо него и неговите близки. В хода на разследването криминалистите събрали достатъчно данни за виновността на 17- годишния младеж в извършването на престъпление по чл. 144, ал.3 от НК. Непълнолетният е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „надзор от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“. Делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаване извършителя на съд.
След разследване, проведено от служители на РУ- Самоков, в качеството на обвиняем е привлечен и извършител на друго престъпление.
Срещу 40- годишния Г.Д. от Самоков било образувано досъдебно производство за това, че в дома си е държал преработен газов пистолет с премахнат сепаратор, без да има надлежно разрешително. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Делото е изпратено в Районна прокуратура- Самоков с мнение за предаване обвиняемия на съд.