Валентин Милушев се връща в парламента, на негово място съветник става Ал. Кроснев

Днес Общинска избирателна комисия в Самоков взе решение за прекратяване на пълномощията на избран общински съветник, поради подадено заявление за заличаване от кандидата и обявяване за избран, следващия от листата.

На 05.11.2019г. в ОИК Самоков е постъпило Заявление от Валентин Милушев за отказ да бъде общински съветник  в  Самоков от листата на ПП ГЕРБ. Предвид подаденото заявление и на основание чл. 87, ал. 1, т. 24 от Изборния кодекс, чл.30 ал.4 т.3, чл.30 ал.7 от ЗМСМА и въз основа на получените данни от протоколите на СИК, Общинска избирателна комисия Самоков прекрати пълномощията му и обяви за избран за общински съветник от листата на ПП „ГЕРБ” с решение № 156-МИ от 28.10.2019г. следващия от листата на ПП „ГЕРБ”  Александър Александров Кроснев.

Валентин Милушев обяви решението си още през миналата седмица по време на среща с Благовест Бичаков – към настоящия момент избран за кмет на Бели Искър след балотажа с Крум Георгиев. Валентин Милушев като кандидат за кмет на Самоков постигна доста по-висок резултат в сравнение с този на Венета Галева, която беше кандидатът за кмет на ГЕРБ на изборите през 2015г. Въпреки това Милушев не успя да стане кмет и загуби от кандидата за кмет на БСП Владимир Георгиев.