100лв. за Димитрина Божилова отпуснаха съветниците от Самоков

Пишат ни…

Здравейте на пишещите в сайта „Самоков инфо“!

Любопитни неща стават в местния Общински съвет. Доста интересни теми ще има явно през този му мандат. Разбрахме, че за нашата съгражданка Димитрина Божилова самоковските съветници, по-точно тези от Постоянната комисия по здравеопазване, са отпуснали ….100лв.

Явно им се е досвидяло и толкова са преценили, че й стигат като помощ, жалко! Жената е на 72 години. Пенсията й е 215лв. Преди месеци бе оперирана от тежко заболяване. Операцията бе много скъпа, последвалото лечие – също. Операцията струваше около 3 000лв., уважаеми народни избраници!

В Самоков има и други, които заслужават да бъдат подпомогнати, това е ясно. Въпросът ни към членовете на Постоянната комисия по здравеопазване и към председателя на комисията, уважаваната лекарка д-р Трендафилова, е – по какви критерии се определя кой молител за парична помощ каква сума да получи?

Драги господа съветници, сигурно вие не знаете, че Димитрина Божилова е направила много за Самоков. Тя е организатор и създател, заедно със съпруга й Гебо, вече покойник, на радуилския „Бобфест“, през годините не само продаваше вестници, а без пари пишеше репортажи във в.“Приятел“, във „Софийски вестник“ и в много други медии в Самоков и други градове. В читалнята на Библиотеката се пази архивът й…

А сигурно много от съветниците в сегашния местен самоковски парламент ще останат в историята само като хора, овластени от местните избори 2019. Но Димитрина Божилова ще я помнят и уважават самоковци, защото наистина направи много за родния си край.

Мария Костова

Блага Симеонова

Лили Димитрова

бел.ред.

След празниците ще потърсим за коментар по темата съветниците от ПК по здравеопазване и председателя й д-р Трендафилова. Освен нея в ПК по здравеопазване са: Мартин Мартинов, Спас Кордев, Ангел Немов и Евгения Коцова.