Четирима нови в паралелката „Сноуборд“ в Самоков

 

На 22.8.2018г. в СУ „Никола Велчев” – Самоков, се проведе приравнителен нормативен изпит за проверка на способностите на учениците, желаещи да се прехвърлят в паралелката по „Сноуборд” в училището. Изпитът се проведе в двора на спортното. Кандидатите трябваше да направят  30м. бягане висок старт, дълъг скок от място, троен скок от място, подскоци за бързина и издръжливост, 800м гладко бягане. Изпитът завърши с тест за оценка на аритмичната моторика.
Симеон Чалъков, Михаил Миков, Борис Петров и Никола Василев – състезатели в местния самоковски клуб „Бороборд”, талантливи и мотивирани момчета, родени през 2003 и 2004г., успяха да покрият изискваните нормативи и успешно бяха прехвърлени в новоразвиващите се „Сноуборд“ класове.
През изминалата учебна година, за пръв път в историята на спортните училища в България, бе създадена паралелка „Сноуборд” за учениците от V до XII клас.
„Ние, от БФСки, пожелаваме успех на момчетата, както и на хората, стоящи зад това прекрасно начинание – а именно, развитие на този така бързо нашумяващ и интересен спорт. Успешна учебна година и предстоящ зимен сезон!“ – споделят от Федерацията.