Филип Благоев e новият шеф на полицията

  Филип Благоев  фициално днес пое самоковската полиция. Благоев бе досегашен  началник на група „Криминална полиция“ Самоков. Той застава на поста след досегашния началник Иво Трайков, който преди дни стана шеф на областна криминална полиция. Иво Трайков напусна шефския пост в РУ – Самоков по свое желание.

Филип Благоев е уважаван от колегите си.  От утре, докато за другите са почивни празнични дни, ще участва в акциите на униформените около Великден. Планирани са проверки за употреба на алкохол. Ще има засилено полицейско присъствие около черквите.

Филип Благоев в системата на МВР е заемал различни длъжности, започва от  2005г. като полицейски инспектор в РУ – Самоков. След три месеца е преназначен като оперативен работник в Криминална полиция в Самоков. През 2011г. е назначен за началник участък в Седми квартал, 2012г. оглавява поста началник на Криминална полиция в Самоков.  

Роден е на 28-ми юни 1983г. в Самоков, живее в село Говедарци, семеен е. Завършил ПГ „Константин Фотинов“, после школата в Симеоново, Академия на МВР, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“.

-Г-н Благоев, първо да Ви честитим новия пост и да Ви пожелаем здраве и успехи. Каква е атмосферата в полицията след Вашето назначаване? Ще правите ли кадрови промени?

-Това е рано още да се каже, нека да мине малко време, за да навляза в работата и в материята. Една – две седмици и ще преценим дали има нужда от промени. Атмосферата е същата, каквото си беше.

-Какво значи да си служител в сферата на МВР?

-Има риск във всеки един момент, всеки ден. Но най-важното е, че си в услуга на хората.

-Награждаван ли сте по служба?

-Да, имам три награди за конкретни случаи. През 2013 г. съм награждаван за цялостен принос. Също и за празника на МВР, който е на 5-ти юни.

-Кое качество ще Ви помогне най-много в работата ?

-Упоритост.

– Г-н Благоев, кое е най-тежкото криминално престъпление, разкрито в Самоков с Ваше участие?

-Доста са случаите. Например, от началото на тази година имаше доста грабежи – 4 или 5, и то доста тежки. Извършителите са заловени и си изтърпяват наказанията. Грабежът е тежко престъпление, защото е с употреба на сила.

-Всъщност днес е първият Ви работен ден, а какво смятате да правите от утре?

-Утре, вторият работен ден,  всъщност е почивен ден, но има много работа при нас. Няма да почиваме. Създали сме организация за празничните дни, има дежурства, ще има полицейски операции по КАТ, особено за алкохол, ще има операции за кражби на животни за 6-ти май. Има планове за охрана на черквите. Така че , през почивните дни ще има доста работа.  Използвам случая, за да поздравя всички свои колеги, както и  самоковската общественост по случай Възкресение Христово с пожелание за здраве.