Старт за купа „Самоков“

74 деца от седем клуба от цялата страна участваха в състезанието за купа „Самоков“ в ски бягането, организирано от „Бороспорт“, СК „Рилски скиор“ и Българска федерация по ски. Надпреварата се проведе на писта „Бистрица“ в Боровец и беше част от бяганията за купа „Надежди“. Момчетата и момичетата бяха разпределени в четири възрастови групи: до 12, до 14, до 16 и до 18 години. С най-много призови места си тръгна отборът на Паничище – 11 медала, следван от Рилски скиор – 6 отличия. На почетната стълбичка се качиха състезатели и от Банско, Тритон екстрийм и Чепеларе.

Писта „Бистрица“ беше перфектна, все едно децата караха на олимпиада. Доволни сме от показаното в днешния ден. Момчетата и момичетата тренират добре и имат много добри резултати, а когато се състезават при подобни условия, показват най-доброто, на което са способни и се палят още повече по този спорт – споделиха участници от Самоков.

В старта за купа „Самоков“ участваха клубовете „Паничище“, „Рилски скиор“, „Банско“, „Атлас“, „Чепеларе“, „Ком“ и „Тритон екстрийм“. Наградите за победителите бяха осигурени от Ди Ем и магазини SLS. Следващото състезание за децата е републиканското първенство в Узана, Габрово от 6 до 8 март.