Продановци чака Дядо Коледа в събота, точно на обяд

15590180_1506962665985107_2576967152029743469_nСпоред метеорологичните прогнози съботният ден в Самоковско ще е слънчев, а за Продановци – и много весел. Около обяд, ако няма силни и бурни ветрове, без закъснение, на мегдана ще спре файтонът на Добрия старец. Пълният чувал с подаръци е за местните хлапета, които заедно с кметицата на Продановци, Емилия Драганова, написаха писма до него и джуджетата му.

Докато дойде специалното возило с главния герой на площада, под голямата елха ще има детско парти. Организирано е от Драганова с аниматори, които ще забавляват децата от селото за втора поредна година.

“Искам да събудя селото. Казах на хората, че когато сме заедно, ще постигнем големи резултати. В началото бяха скептични, но постепенно започват да ми вярват и съм щастлива. До мен е съпругът ми, който много ме подкрепя” – сподели пред “Самоков инфо” кметицата на Продановци.

За годината на мандата си тя си води всеки ден записки и е раздала на всеки в селото отчет какво е направила за изминалите месеци. Отчетът е на цели 20 листа и е доста подробен, в него фигурира и създаването на Читалище с няколко състава, включително дърворезба – един занаят тачен в миналото в селото.

“Искам хората да мислят позитивно, имам подкрепа от Общината. Надявам се да се възстанови игрището зад могилата. Трябват около 10 000лв.” – споделя Драганова.

И тя си има поръчка до Дядо Коледа – иска догодина да стартира проектът за канализация на селото. “Липсата на канализация е най-голямата ни болка. Затова и не може да се асфалтират улиците. Няма смисъл, първо трябва да се направи канализацията. Всички в селото искат да се решат тези проблеми. Проект има и за останалите села – Райово и Широки дол. Мечтаем за нормални условия и канализация” – сподели още Драганова.

Водопроводът е с нови тръби само частично – 2/3. На другата част тръбите също трябва да се подменят, но ще се чакат пари от Европейския съюз.