Площадки за спорт в двора на Гимназията

Започна ремонт на двора в Профилирана гимназия „Константин Фотинов“. Дейностите са финансирани от общинския бюджет. Фирма изпълнител на поръчката е “Цветни системи” ЕООД, Пламен Бачев – представител на фирвата благодари за доверието на Общината и обеща реконструкцията на школския двор да бъде изпълнена качествено и в срок. Директорът на Гимназията Венета Симитчийска изрази задоволството си, че едно от най-старите училища в града ще има ново дворно пространство.

Според намеренията ще се обособят дворни зони с различно предназначение – предвижда се изграждането на нови алеи и обособяването на зелени площи, ще бъдат оформени игрища за футбол, волейбол и баскетбол, зона за спорт, снабдена с фитнес уреди, подходящи за открити условия на ползване, спортни игрища, ще се постави спортна каучукова настилка и съответни маркировки, ще се сложат гимнастически уредии и маси за тенис. 

„Дворът беше запуснат и бе неприемливо училище да има подобен вид. Дано намерията се реализират добре, да не стане като с паметника на Константин Фотинов, чиято визия не е добра“ – коментираха вчера самоковци.

Стойността на проекта е около 200 хил. лв.