Петя и Момчил с първи съвместен концерт

100_2954

Лятото е време, в което Момчил Атанасов наминава  към Самоков, за да сподели с приятелите си музиката – тази която  харесва и тази, която е композирал. Визията му, поведението и начинът, по който свири издават характера на личност, която е с широк хоризонт, в който чалгата и халтурата изобщо не съществуват. Преди дни се върна от голямо турне в Румъния, а в неделя вечерта замина за Холандия. Там с групата ще участва в конкурс, организиран от продуцентите на „Евровизия“. Момчил от няколко години пътува из света с групата си „Оpen source trio“, свирят класика и джаз.  Някои от парчетата – микс от джаз, класическа музика, електронна и рок, на Момчил, Рей от Кюрасао и Юри от Хамбург, може да намерите на сайта им www.opensourcetrio.comТова лято Момчил за пръв път свири пред публика със сестра си – Петя. Младото момиче направи самостоятелен дебютен концерт с Бах, Брамс, Моцарт и др. На рояла за късмет беше Лъки – подарък от майка й Цветанка Попова. След дни, на 19-ти, е рожденият ден на Петя, завършила тази година девети клас. Има желание да продължи с висше образование – флейта или пиано, казва, че пред черните и бели клавиши е по-уверена. Може би защото пианото бе първият музикален инструмент, с който я запозна Цветанка.

Петя израстна в артсреда, обичана и въвлечена в магията на музиката и изкуството. В Самоков обича да се връща, „защото е уютен и спокоен“ като дом, „тук е и любимата планина“, в която ходи със семейството си. Тук са и приятелките – Ирена от школата на акордеониста Георги Машов, Радост и приятелка от предучилищната й група. Изпълненията й на пиано и флейта бяха сърдечно аплодирани, както и съвместните й с Момчил. 

„Петя е изключителна ученичка. Освен че е много чаровна, е и монго сърцата и отзивчива като отношение към музиката. Непрекъснато участва в общи концерти на училището, но това е първият й самостоятелен. Следващият самостоятелен ще бъде в залата на училището ни, на 29-ти юни“ – сподели Диана Николова – учителка на Петя от три години по пиано. След това й предстои концерт в Италия.

Конферансие на концерта бе Аделина Георгиева, ученичка от една година на Цв. Попова.