Нови обекти по решения на съветниците. Задължиха администрацията да провери санирането на бл.16

На декемврийската си сесия Общински съвет гласува с положителен вот докладни на общинска администрация по заявления на граждани и фирми.

Постоянната комисия по Устройство на територията докладва проекто предложение за разрешаване изработване на проект за Подробен устройствен план – план за застрояване на имот в  „Щъркелово гнездо”, в землището на село Горни окол. Заявлението е от Валентин Кирилов Антонов и Златина Димитрова Петрова. Овластените дадоха разрешение да се направи ПУП и се обособи „Рекреационна устройствена зона за вилен отдих с плътност на застрояване – до 20 % , коефициент на интензивност – до 0.6, озеленена площ – минимум 50 %, височина на сградата – два етажа. Разработката ще е за сметка на молителя.

Разрешено бе и изработване на Подробен устройствен план – изменение плана за регулация на УПИ I-за промишленост ВТК „Самоковска комуна”, в кв.207 по плана на град Самоков, с цел образуване на нов УПИ за поземлен имот за сервиз и автомивка, във връзка с подадено заявление от Николай Георгиев Велинов – управител на „НИКИ-2011” ЕООД. Общински съвет даде съгласие да се измени напречния профил на част от улица с о.т.1371а-1368д-1368г и се образуват нови урегулирани поземлени имоти за сервиз и автомивка.

По жалба от живеещите в бл.16, в кв.”Самоково”, заради санирането на блока и възникнали проблеми след извършване на строителни дейности от северната страна на бл.16 в к.”Самоково” Общински съвет задължи кмета да извърши проверка за установяване на законността на строителните дейности от северната страна на бл.16, в кв.”Самоково”. В случай на установени нарушения да бъдат сезирани съответните органи, а резултатът от проверката да бъде докладван от длъжностните лица, които са я извършили на заседание на Общински съвет – Самоков – гласи решението на съветниците.