Мартин Мартинов стяга редиците на ромите за изборите през есента

Из социалната мрежа днес най-разпространяваната снимка е на обява, на която пише, че е от Мартин Мартинов – настоящ общински съветник от Евророма. Всъщност той има опит в местния парламент няколко мандата. Казват, че е довеверен човек на шефовете, защото като съветник е доказал качествата си на организатор на различни дейности с обществена насоченост. Наскоро Мартин Мартинов беше в Енергото в Самоков и представяше роми, които искат да се включат за законен ток. За случая бе организирана приемна, с което се целеше да не се бавят процедурите за останалите клиенти на гишето в самоковското енерго. Въпреки това забавяне имаше, но по-важното е, че се правят опити да се сложат нещата в законов ред – коментираха клиенти на енергото, които чакаха на опашката, докато Мартинов представяше надлежни документи на служителя на енергото.

В предизборната 20190704_115553обявата пише, че се търсят кандидати за съветници от ромската махала на Самоков, което още веднъж доказва, че ще бъдат спазени демократичните принципи. Прави впечатление също, че първото място е заето. В този мандат на ОбС Евророма имаше двама съветници, ДПС – 1. Мартин Мартинов е братовчед на Сали, преди години бяха редом в политиката.

Текстът на обявата е следният:

Господа и госпожи – момчета и момичета, които са навършили 18 години каним Ви, който иска да бъде в листата за общински съветниции може да е полезен за своя квартал и на Община Самоков да се запише при Меди за предстоящите избори, който ще бъдат на 27.10.2019г. Забалежка: Изборът под кой номер ще бъдете ще се тегли чрез жребии от №2 до № 29 и всеки ще агитира за себе си префернциално: Префернциално означава, който има повече гласове, той ще бъде на по предни позиции.

Десислава Стоянова