Започна учебната година в Спортното

Днес в Спортно училище „Никола Велчев“ бе открита учебната година. Тържеството уважиха много гости – от Община Самокова, родители, много треньори, спортисти и всички преподаватели от школото. В Спортното училище има пет вида спорт. Новите ученици са 18.

По време на откриването всички присъстващи посрещнаха тържествено училищното знаме, внесено в двора на школото от знаменосците Денис Кукушев, Ивелина Крумова, Йоана Маринкова, Мартина Иванова, Симеон Огнянов и Христина Митева, всички завоювали множество медали  и отличия.   Под звуците на „Мила Родино” бе издигнат българският трибагреник. Родители пожелаха на младите спортисти да направят така, че химнът на България да звучи многократно след техни изяви по белите писти и на тепиха. Всички ученици бяха посрещнати по стара родна традиция с питка и пожелания за успешна учебна година.

„Този ден е празник, посветен на тържеството на духа и знанието. Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността  на своите преподаватели. От страниците на нашата училищна история говорят стотиците успели наши ученици. В тях сме вложили труда си, вярата и порива. Те са нашата гордост, а вие ще ги следвате. Защото в този20170901_092206 дом на знанието има едно мото и то е отдаденост. Бъдете себе си и изграждайте характерите си. Дерзайте по пътя на успеха. Целта стои горе високо и пътят към нея е труден“ – каза в словото си заместник – директорът Елена Ненкова. Тя се обърна и към колегите си като им пожела здраве, сили, упоритост, неуморно да създават и да пазят богатството на училището. На вас родители Ви казвам едно голямо благодаря, че ни избрахте да бъдем заедно. Ще се трудим, защото доверието е най-голямото задължение. Днес е вашият ден, уважаеми учители и ученици. На добър час!“  –пожела Елена Ненкова и лисна менче с вода пред петокласниците.