Денят на здравето в самоковската болница

В боницата бе отбелязан Световния ден на здравето. Управителят на МБАЛ – Самоков, д-р Красимира Ковачка, поздрави колегите си и гостите на тържеството. Празникът бе честван предварително, понеже тази година 7-ми април съвпадна с Великденските празници.

„Добре дошли на гостите, желая на всички лекари здраве, лично щастие, много успехи във високохуманната ни професия. Медицинските специалисти заслужено се ползват с искрено признание и висока оценка за своята тежка мисия в името на живота и здравето на хората. Искам да ви благодаря не само от мое име, а и от името на всички жители на община Самоков. Всички ние останахме да живеем и да работим в този град.  Вярвам, че с всичките си сили ще приемем и новите предизвикателства. Желая на вас и семействата ви щастие, да посрещнете светлите празници със спокойствие и  благоденствие! Честит празник!” – бяха част от думите на д-р Красимира Ковачка.

Д-р Ковачка благодари на колегите й с дълъг стаж в болницата. Някои от тях работят над 35 години там. Поздрави, букети и благодарности имаше за д-р Антоанета Кънчева и инж. Виолета Даганова.

Както е известно, в ръцете на д-р Кънчева са проплакали хиляди самоковчета и са поели първата си глътка въздух. Виолета Даганова работи над 20 години работи в болницат, през последните няколко години има заслуга за реализирането на Европейски проекти в лечебното заведение.