В Самоков – пак протест срещу лошите пътища и лошите властимащи

100_4494Свикналите със снега самоковци не се уплашиха от зимното време и удържаха думата си  – в събота вечерта излязоха на протест. Поводът е не само високата цена на винетката, а и другите безобразия в Бъгария, които стават ежедневие.

Протестът блокира пътя за София в уреченото време – от 16.00 до около 17.30ч. После се пренесе пред “Соте” и протестиращите запресичаха пешеходната пътека пред заведението. Вероятно заради атаките към протестиращите миналия път, когато агресивни шофьори счупиха уредбата им, вчера имаше засилено полицейско присъствие. Униформените забраниха пресичането на пешеходната пътека и протестът беше прекратен около 18 часа, както беше обявено.

“В България животът става все по-абсурден. Всеки ден – убийства и насилие. Децата ни умират на пътя или отиват в чужбина” – заявиха протестиращите пред “Нова телевизия”. “Каква е тази цена на винетките, при положение, че пътищата са такива? Ако падне тир в някоя от дупките, потъва!” – допълниха още те.

“Министър да се прави на синоптик – това виждали ли сте го другаде, освен в България?! Темата със студа се преекспонира, за да се отвлече вниманието на хората от убийствата, агресията сред младите и грабежите на политиците!” – каза Мария Тодорова пред “Самоков инфо”.

„За пореден път показахме, че нищо не може да ни спре!“ –  заявиха организаторите Антоанета Николова и Илиян Чалгънов.

Вероятно протест ще има и другата събота.