Благотворителен концерт от самоковчета в парламента

ИНИЦИАТИВАТА Е БЛАГОТВОРИТЕЛНА И С УЧАСТИЕТО НА ШКОЛА ЗА ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО НАУМ ХАДЖИМЛАДЕНОВ – С РЪКОВОДИТЕЛ ИВАН ШУМАНОВ, ТАНЦОВ СЪСТАВ “ САМОКОВ“, С ХОРЕОГРАФ С. КРУМОВ, ДМФ „КАМБАНКИ“ С РЪКОВОДИТЕЛ Л. ШУМАНОВА

В навечерието на Великден ще се проведе благотворителна инициатива в подкрепа на Теди /Теодора Тодорова Юрукова/ и на други деца, които страдат от детска церебрална парализа.

Момиче, което не може да ходи, успя да покори връх Ботев. Това се случи благодарение на по-големия й брат – Румениге от Златица. Той я пренесе на гърба си.

Teди страда от детска церебрална парализа и не може да ходи сама. Нейният батко заедно с планински спасители от четири отряда организират акция по изкачването на връх Ботев и я кръщават мисия „Щастие“. Изкачването до подножието на върха е със специализирана високопроходима техника, а след това Румениге качва Теди на гърба си.

Румениге е на 25 години, работи в магазин и паралелно завършва висшето си образование – приложна геофизика в Минно-геоложкия университет. Участва в планински маратони и мечтата му е да стане планински водач.

„Искам да се занимавам с дейности, свързани с планината, в помощ на хора като сестра ми, да виждат и те красотата на планината. Искам да изкарам и курс за планински водач“, споделя Румениге.

Теди обича футбола и много би искала някой ден и тя да играе с батко си, за да стане това, семейството има нужда от средства за рехабилитация.

Един курс от процедурата струва 4410 лв., а Теди получава от държавата инвалидна пенсия от 234 лв. Семейството живее в град Златица. Майка й е нейн асистент, за което получава 400 лв., а баща й работи като шофьор на градския транспорт в София.
„Затова от екипа на НЧ „МЛАДОСТ“ сме готови винаги да бъдем в помощ и чрез нещата които правим да бъдем полезни и по този начин реално да допринесем за това децата да бъдат възпитани в мъничко добрина“ – споделя Иван Шуманов!