Алпийски тролей над Боянската река на „Витоша летен фест“

Безплатен алпийски тролей, разпънат над Боянската река, ще бъде една от атракциите на „Витоша летен фест“, който ще се проведе тази неделя от 11 часа на поляната пред хижа „Момина скала“. За участниците ще има и надпревара по бързо разпъване на палатка, много игри, танци, томболи.    Наградният фонд на шестото издание на феста е 4800 лв.

Събитието се организира от Фондация „София – европейска столица на спорта“ и Столична община    Участниците са освободени от стартови такси. Ще има осигурен транспорт за всички, които искат да се включат във феста. Тръгването е в 8.00 ч. от Национален стадион „Васил Левски (паркинга пред централния вход, там автобусите ще са означени с табели на събитието) до м. „Златните мостове“ – и обратно след приключване на събитието тръгване от „Златни мостове“ в 14.30 часа.

За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от нац. стадион „Васил Левски“. Личните автомобили този ден ще са паркирани край „Златните мостове“.

Дисциплините във феста:  състезание по планинско бягане – старт в 11.00 ч. по 14 км трасе „Кумата“, състезание по планинско колоездене – старт в 11.15 ч. по 7/20 км (една или три обиколки в зависимост от възрастовата група) трасе „Копитото“ Туристически поход – начало 11.25 ч. по 3.5 км трасе „Обичам Витоша“ около 2 часа  .

Възрастовите групи са:  за бягане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и жени (19-40 г.); ветерани мъже и  жени (40+); за похода: без ограничения.

Класираните на първите три места в дисциплините планинско колоездене и планинско бягане ще получат медали плюс материални награди и ще си разделят награден фонд:  за мъже и жени – по 300 лв. за шампионите, по 200 лв. за вицешампионите и по 100 лв. за бронзовите медали; за юноши и девойки и за ветерани мъже и жени – по 150 лв. за шампионите, по 100 лв. за вицешампионите и по 50 лв. за третото място.