Щофьор блъсна майка с дете в кв. „Възраждане“

През почивните дни, водач на лек автомобил от града се е движел с бясна скорост по ул.“България“ в Самоков и е предизвикал трагичен инцидент. Той блъснал майка с дете в един от най-невралгините квартали на Самоков, „Възраждане“. Пострадалата е подала сигнала за произшествието във фб.

В групата „Забелязано в Самоков“ – най-четената и с най-много публикации е написно: „ Днес по „Боклуджа“ бяха блъснати майка с детето и! Непосредствено до „дървеното“ кафене в кв. „Възраждане“! Водача караше с несъобразена скорост! Въпроса ми е до кога ще недоволстваме и ще мрънкаме само за парка и за това кой къде и как е паркирал? На това кръстовище няма никакви пешеходни пътеки! Община Самоков, това е едно от най-опасните кръстовища в града! Не трябва ли да има изкуствени неравности, ограничаващи скоростта + очертани(защото някога е имало) пешеходни пътеки? Това е жилищна зона, където играят деца! До къде трябва да се стигне, че да се вземете в ръце и да си свършите работата както трябва??? “ . По чудо пострадалите са се разминали с леки наранявания.

Под публикацията има стотици коментари. Местните настояват местната власт в града да вземе мерки. От полицията се иска да се правят проверки на коли и да се прилага закона – за водачи без книжки, за превишена скорост из града, както и да се преустановят гонките в кв.“Възраждане“ и шумните празненства пред блоковете на квартала.

Потърсихме информация от началника на РУ на полицията – Самоков, главен инспектор Васил Попов. Той заяви следното: „ Водачът е установен и задържан. По закона за движението по пътищата той е санкциониран, образувано е досъдебно производство“.