Шампионките от самоковската аеробика с нови победи

Вчера с церемония по награждаване завърши Държавното първенство по спортна аеробика клас А за 2020 година. На него бяха излъчени държавните шампиони във всички възрастови групи и категории.

Изключително сме доволни да отбележим напредъка на състезателите на всяко едно ниво въпреки прекъсването на тяхната подготовка за почти 3 месеца в следствие на наложената карантина през пролетта – съобщиха от Съюза по аеробика.

На състезателния подиум бяха демонстрирани много сложни и атрактивни съчетания, изиграни от поготвени и мотивирани състезатели.

След дни ще започне подготовката за следващото състезание – Държавно отборно първенство за деца, юноши и девойки, което ще се проведе само след две седмици отново в гр. Пловдив.

Както писа сайтът „Самоков инфо“, Държавното първенство се провежда с изключителната подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Диана Димчева – треньор на младите спортисти по аеробика в Самоков получи поздравите на хиляди за усилията, които прави и за поредните успехи на възпитаниците й.

„Изключително щастлива и горда съм от постиженията на възпитаниците си на приключилото днес Държавно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки клас А. Турнирът се проведе на 25-27.09.2020г. Най-голямата ни състезателка- Иванина Вукадинова завоюва сребърен медал с резултат 19.950. Това бе и нейният дебют за възрастова група „девойки старша възраст“ (15-17г.).“ – сподели Диана Димчева.

Шампионка на България за втора поредна година стана Никол Драганова при девойки младша възраст (12-14г.), а в категория тройки се нарефиха трети заедно с Божидара Иванова и Николета Богоева. Те двете също се представиха чудесно с индивидуалните си съчетания на квалификациите вчера.

Във възрастова група 9-11г. само половин десета раздели Виктория Крушарска от златото. Тя се класира на второ място с индивидуалното си съчетание, с което показа завидни за възрастта си качества и умения. Вики, заедно с Красимира АлХусани и Ивет Бързанова се класираха втори и в категория тройки, където отново половин десета ги дели от златото.

В категория групи Вики, Краси и Ивет, заедно с Радостина Генова и Елена Калпачка, отново на половин десета от златото и с равна оценка с вторите, завоювахме бронзов медал. Всички участнички от клуба във възрастова група 9-11г., в това число и Виктория Вучкова участваха на турнира и с индивидуални съчетания, които изпълниха много добре.

При 7-8г. за пръв път на състезание се явиха Елена Попова, Емили Боринарова, Мария Василева, Еванжелин Томпсън, Никол Стоянова, Илияна Вучова и Цветелина Богоева. Те бяха чудесни със своите индивидуални съчетания, въпреки, че не се пребориха за място във финалите. За сметка на това се класираха в категория тройки и групи.

Тройките в състав : Елена Попова, Емили Боринарова и Мария Василева се класираха на 5-то място. Веднага след тях се нареди и другата ни тройка- Еванжелин Томпсън, Илияна Вучова и Цяетелина Богоева. На 4та позиция остана и групата ни в състава: Елена Попова, Емили Боринарова, Мария Василева, Еванжелин Томпсън и Никол Стоянова.

Треньорската функция на турнира изпълни Весела Вукова.

За съдии бяха поканени Полин Иванова и Калоян Калоянов.

Снимк120198298_2739729662982491_8462512768807975099_oи: Полина Гечева, Лъчезара Стамова