Читатели на „Самоков инфо“: „Пътят Самоков-Боровец – „Хубава работа, ама българска!“

Общата стойност на предвидените ремонтни работи е близо 4,5 млн. лв. с ДДС

До сайта „Самоков инфо“ има стотици сигнали на самоковци и гости на Боровец. Читателите ни споделят с възмущение, че пътят между Самоков и Боровец се ремонтира, но вече и по новия асфалт има дупки, повърхността на новата настилка е неравна и има вибрации.

„Това не е ли калпава работа? Кой ще приме обекта и ще бъде ли приет в такъв вид?“ – питат читателите ни и настояват за отговор от Агенция „Пътна инфраструктура“. „Коя е фирмата изпълнител, „Пътрстрой 92“ ли е? – питат читателите ни.

Преди да стигнат до нас въпросите, свързани с лошия ремонт на пътя, бяхме изпратили писмо до АПИ с молба за официална информация от пресцентъра им. Веднага получихме следния отговор:

„В отговор на постъпилите въпроси, свързани с ремонта на пътя Самоков – Боровец от сайта „Самоков инфо“, ви предоставяме следната информация:

В момента се ремонтират близо 7 км от второкласния път II-82 Боровец – Самоков. Той включва ремонт на пътната настилка, отводнителни дейности – възстановяване на банкети и окопи, почистване на отводнителни съоръжения, изрязване на храсти, нова маркировка и ограничителни системи, възстановяване и допълване на вертикалната сигнализация. Общата стойност на предвидените ремонтни работи е близо 4,5 млн. лв. с ДДС. Те се изпълняват от пътноподдържащото дружество за Софийска област, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП.

На пътноподдържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация. Целта е ремонтно-възстановителните дейности да приключат през месец юни 2018 г.“

Вчера от АПИ получихме уверение, че ще отговорят и на въпросите за недобре свършената работа по асфалтирането. Ще ги публикуваме отново без редакторска намеса.