Чавка или хиксче за 18 самоковци – кандидати за народната любов на 4-ти април

Изненадващо за мнозина е числото на кандидатите от Самоков за народната любов на 4-ти април. На стартовата права за депутати застават цели 18 самоковци. Фрапиращо е, че някои от тях прескачат години наред от партия в партия, а други изобщо не са познати на съгражданите си с позиция или поне снимка или върос за загубени вещи в някоя от популярните и почти едвакви фб групи, свръзани с града и околните населени места. Вероятно повечето от тях ще преброят роднините си при гласуването, а не е изкючено дори от тях да останат разочаровани. Не заради друго, а защото колкото е да са пасивни напоследък самоковци, все пак не са расли в саксия и им е ясно за каво се отнася и за какво се касае. След като на местните избори доста майтапи се чуха по повод някои кандидати от сорта на това, че са пазарували добре, се очаква на 4-ти да не се повтарят същите самоковски сериали. Но както се казва, нищо не се знае по време на избори. След месец ще се види кои от кандидатите за народната любов на самоковци, са я получили под формата на чавка и кръстче.
А кандитате са: Валентин Милушев – 5 място ГЕРБ – СДС.  №13 е Цветан Сичанов. №15 е за Александър Боев.  

„БСП за БЪЛГАРИЯ“ е съветникът и бивш началник на РПУ-Самоков Николай Кокалов. Той е на 6-о място в листата.

Младият кардиолог д-р Андрей Андреев е в листите на „Демократична България.  Той е син на ендокринолога Александър Андреев.

Най-много са кандидатите на ДПС. Естествено, в листата е Александър Методиев- Сали, който е общински съветник и бивш народен представител.  Пета е Рамона Радкова е в същата листа, тя е дъщеря на бившия съветник Ангел Радков. Шеста е Веселина Василева- внучка на Бат Сали и председател на младежката организация на ДПС за София област. Осмият е Йордан Сугарев – сега е общински съветник.

Изненадата идва и от ВМРО, където кандидат е настоящият съветник от „Воля“ Цветелина Джелепова. Тя е на 4-та позиция.

Димитър Слатински, известен с прякора Сладката, е в „Български национален съюз „Нова демокрация“.
ПП „Възраждане“ Георги Д. Прасков – 4-ти.

 

Райко Масларски е сред „Изправи се! Мутри вън?“ на Мая Манолова и компания. В листата е и Лъчезар Заркин.

Републиканците на Цветан Цветанов са включили кметът на село Бели Искър Благовест Бичаков.

В листата на Воля и НФСБ кметът на село Драгушиново Георги Хаджийски и д-р Гълъбов. Съответно на 10 и 5 място.

В партия на зелените е Асен Караманчев. Мандатите за Софийска област са 8.