Хотел „Самоков“ – Боровец се превърна в артсцена

Цяла седмица в хотел „Самоков“ в Боровец кипя артживот. „Седмица на изкуствата“ бе организирана от професионалисти в различни артобласти. Изявите започнаха от 15-ти май и сцените бяха закрити на 21-ти май.

Участниците бяха оценявани от едни от най-добрите специалисти. Хлапета от самоковското ОУ „Христо Максимов“ също уастваха в артседмицата на сцените в хотел „Самоков“ и бяха поздравени от творци от цяла България. Децата за пръв път изиграха нов, атрактивен танц. Ще го покажат и на площада, на 24-ти май. Те са от групата по модерни танци “Fire Steps” и се представиха с танца “Оживотворение”. „Подготвяха се в продължение на няколко месеца с нестихващ ентусиазъм и ежедневни тренировки“ – споделиха учителките им. Участието им бе аплодирано от многобройната публика на артседмицата.18527968_1834340419925858_5925155915914157994_n

Седмицата на изкуствата започна още миналия понеделник и бе организирана от професионалисти в различни области, преподаватели във вузове по хорово и индивидуално пеене, музика, театър, танци, скулптура. Учстваха артисти от цялата страна. Бе аранжирана изложба по изобразително изкуство с участието на Румен Дешев и Татяна Христова – Югозападен университет, Кирил Грънчаров от  – гр.Благоевград, проф.Лаура Димитрова – Софийски унивеситет „Св.Климент Охридски”, Стефан Дойчинов от Самоков, Детелина Георгиева – НЧ”Прогрес 1881” гр.Костенец. Председател на журито за камерна музика бе професорите Атанас Атанасов и Симо Лазаров, Председатели на жури в различни области бяха Етиен Леви, акд.проф.Милчо Василев и проф.Даниела Дженева и много други. Сред участниците бяха танцов състав „Будители” – гр.София,, изпълнители на електронна музика, джазмени, попизпълнители. Водещ бе Антон Радичев.