Хотел „Мальовица“ пред разруха. „Ще обявим конкурс за нов наемател“ – казаха от БТС

 Стотици туристи се чудят как е възможно в разруха да тъне от години хотел „Мальовица“, намиращ се на паркинга до едноименния комплекс. Потърсихме информация от БТС. „С проблема е запознат г-н Росманов. Предприели сме действия за прекратяване на договора на наемателите и ще обявим на сайта на БТС нов конкурс за наем на обекта. Управителният съвет, комисия ще разгледат предложенията, офертите според законовите изисквания  и офертите ще бъдат  оценявани.  За всяка една база на Туристическия съюз има различни изисквания, защото се намират в различни планини и надморски височини, особености и т.н. Людмил Стоянов беше наемател до скоро на хотела. Уверенията бяха, че хотелът ще отвори врати. И до днес хотелът не работи. Затова има решение да се прекрати договорът, да се обяви процедура, да се явят  кандидати и да се избере наемател, който да стопанисва обекта“ – споделиха от БТС.

„Бившият наемател направи страшни опустошения на хотела. Сега разбираме, че е наемател на друга хижа „Иглика“ в Кюстендил. Чуваме, че и там има раздори с него. До момента не сме обявявали нищо. Чакаме регистрацията от Агенцията по вписванията, за да можем  да свикаме новия, легитимен Управителен съвет. Просто трябва да изчакаме процедурите“ – сподели Радонова, секретар на БТС.

Както писахме, преди около месец бе избран нов председател на БТС – д-р Росманов. Изчаква се да бъде вписан в Агенцията и да встъпи официално в длъжност.

Десислава Стоянова