Финалният училищен звънец би вчера онлайн

Училища в Самоков пожелават на добър час на зрелостниците. Паднемията през март предсрочно финализира ски сезона не само в България, затвори школа, детски градини, наред с фризьорските и козметичните салони. И ако затварянето на последните предизвика коментари, които разведряваха картината, то в училищата стана тегаво. Започна онлайн обучение, което постави на изпитание просветното ведомство, даскалите и учениците. Сега, на финала, се отчита, че всички те са постигнали успех и са се справили отлично в извънредните обстоятелства. Днес явно всички те могат да се отъхнат с облекчение и да се поздравят с края на учебната година. А на 24-ти май прощаване с школските знамена и с любимите учители все пак ще има, след като премиерът се срещна с младежи и склони да им се разреши да чуят и последния училищен звънец, макар и на разстояние едни от други.

Учениците си поздравиха онлайн СУ „Отец Паисий“ :“Днес е един специален ден – последният учебен ден за учениците от 12 „а“ клас.
Нека им пожелаем да запазят спомена за родното училище и никога да не забравят уроците, които научиха!
Успех на матурите, мили момчета и момичета!“ – написаха от училището.

„Уважаеми ученици, ръководството на СУ „Отец Паисий“ гр. Самоков напомня, че започнатата на 22 април, кампания по разделно събиране на сплескани пластмасови шишета, чрез вашите семейства продължава до 04.06.
По случай Международния ден на околната среда в задния училищен двор ще събираме и броим по класове предадените количества пластмасов отпадък за рециклиране. Голяма награда ще бъде екскурзия до Габрово или Велико Търново с г-н Балабанов, която ще се осъществи при първа възможност. Тя ще отиде при класът предал най-много пластмасови отпадъци за рециклиране.

Представяме на вашето внимание една прекрасна електронна книжка, посветена на опазването на планетата Земя, неин автор е Йордан Бончев, ученик от II’a клас, с техническа подкрепа на неговата голяма сестра – Божидара.
Благодарим ви мили деца!“ – съобщават още от школото, което е едно от най-качествените в Самоков и Софийска област.

 

От Професионална гимназия по туризъм също поздравиха с вълнение завършващите:

„Скъпи, дванадесетокласници, днес беше последният учебен ден в училище за вас. Вие имахте шанса да станете част от образованието на бъдещето. Ние ви дадохме знанията, уменията и любовта си, дано сте взели от всичко по много.
Желаем ви успешна професионална реализация и щастлив живот.

Вратите на ПГТ си остават отворени за вас. На добър час в живота!

Екипът на ПГТ“.

Не закъсняха и отговори на абитуриентите: 

„Здравейте, скъпи учители! Исках да ви благодаря за всичко, което направихте за нас и че ни научихте да бъдем по-добри хора! Благодарим ви, че ни изтърпяхте през всички тези години!! Вие заслужавате едно много голямо БЛАГОДАРЯ за това, че ни търпяхте, научихте ни на знания. Никога няма да забравя хубавите спомени с вас! Усмивките, сълзите, караниците. Аз ви БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ за това, че ме научихте да бъда по-добър човек! БЛАГОДАРЯ ВИ И ОТ ИМЕТО НА ЦЕЛИЯ 12А КЛАС!“ – написа ученичка от училището.