Фалшив адвокат отмъкнал 25 бона от самоковци

Съдът и прокуратурата ще решават вярно ли е, че криминално проявеният Грозданов от Крайници е извършил измама в размер на над 25 000 лева спрямо жители на Самоков

След приключване на процесуално- следствените действия по досъдебно производство, образувано в РУ- Самоков в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 вр. чл. 26 от НК е привлечен 49- годишен жител на София Грозданов. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че в условията на продължавано престъпление криминално проявеният и осъждан мъж е измамил двама жители на Самоков, че упражнява адвокатска професия, причинявайки им имотна вреда в размер на 25 200 лева. Делото е изпратено в Районна прокуратура с мнение за предаване обвиняемия на съд.

Случаят е станал през 2017г. Двете самоковки, едната от село Алино, са имали нужда от адвокат. Посредник ги е свързал с Грозданов, представил се за адвокат от софийска кантора. Той си приписал сериозна адвокатска биография, казал, че прави кариера от години и е уважаван в адвокатските среди.  Криминално проявеният мъж се представил за адвокат Грозданов и поискал за услугите си 25 000лв. Вече има обвинение от прокуратурата и ще има дело в самоковския съд.

 

Грозданов е познат в публичното пространство. По неофициална информация преди време в дупнишка медия  е била изнесена информация, че същият е оставил без къща семейство в Айтос и семейството е било принудено да живее в кола. Потърпевшите се питат защо прокуратурата не си е влязла в правомощията, както и се задава въпросът дали има замесени лица от високите етажи на правосъдието. По неофициална информация Грозданов е родом от Крайници, живял е в квартира в София, в близост  до Първо районно.