Учители от Австрия в СУ „Отец Паисий“

Успешни образователни практика представят учители и ученици от СУ „Отец Паисий“ с директор Лили Минкова

На 31-и май учители от Австрия посетиха СУ „Отец Паисий“ и участваха в часовете по английски език на пети и десети клас.

Австрийците Стефани, Флора и Робин се запознаха с ученици от 5 А клас и 10 В клас и им помогнаха да подобрят речта си на английски, както и уменията си за работа в екип. „Това беше един приятен и ползотворен ден за нашите ученици, които учиха и се забавляваха за пореден ден“- споделиха от СУ „Отец Паисий“.

По време на сесията на съветниците през месец май учители и ученици от СУ „Отец Паисий“  показаха чрез модерна презентация пред съветниците резултатите от посещението им в Братислава. В работното гостуване на учебни заведения в Братислава са участвали 9 ученици от СУ „Отец Паисий“ и един ученик от ПГ „Константин Фотинов“. На предишни сесии съветниците отпуснаха пари за инициативата на учителите и директора Лили Минкова, свързана с гостуването в Братислава.

В Братислава са посетени водещи образователни центрове, център за предприемачи, където са представени интересни бизнес идеи. Самоковските гости са разказали за родния си град и за България на новите си приятели. Състояла се е среща между деца от цял свят, запознали са се с успешни световни образователни практики, посетили са и курс по публично говорене на английски език, посетено е двуезично училище – разказа пред съветниците Александър Марковски, учител по английски език в СУ „Отец Паисий“. „Училището е превърнато в среда, в която децата са с желание“ – добави още пред местната власт по време на презентацията Ал. Марковски.