УТРЕ РОДИТЕЛИТЕ НА СКАТОВ СЕ ВКЛЮЧВАТ В ПАМЕТНО ИЗКАЧВАНЕ НА ЛЮБИМИЯ МУ ВРЪХ ПО СЛУЧАЙ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА АЛПИНИСТА

Туристическо дружество „Еделвайс“ Павел баня организира изкачване на вр. Кутелка в природен парк „Сините камъни“ край Сливен.
Походът ще се състои на 11 март по случай рождения ден на Наско Скатов – съобщи председателят на дружеството и виден павелбанец Кольо Кавръков.
Походът в Сливенския Балкан ще се включат туристи от Казанлък, Стара Загора, Пловдив, Габрово и Сливен.
„Отправяме се към любимия му връх Чаталка, като ще ни придружат неговия баща и майка до половината път, защото още са изтощени след загубата. Очаква ни сурово време, но няма да отлагаме“, сподели Кавръков.
„Градът беше тесен за душата на Наско и се чувстваше най – свободен и жив сред природата. Когато кажеше разходка в планината всички, които го познаваме знаехме, че става въпрос за изкачване на връх, но един остана много специален за него. Наско принадлежеше на света, но никога не забравяше къде са неговите корени. При всяко връщане в Сливен, едно от първите неща, които искаше да направи е да се срещне с връх Кутелка. Връзката му с това място е необяснима. Съществото и излъчването му се променяха. Беше си у дома“, споделя приятелката на Скатов She Ny.
„За всички, които искат да се докоснат до това място, споделям една от няколкото хубави инициативи за рождения му ден, предвидена за 11 март – четвъртък, а именно – изкачване на връх Кутелка. Сборният пункт за всички желаещи е пл. „Хаджи Димитър“ – гр. Сливен от 09:30 ч. От там групата ще се придвижи с лични автомобили до местността „Селището“, съобщава още тя.
сн.личен архив Павел баня