Успехът ми върна увереността

 

Това заяви Владимир Зографски на днешната пресконференция на Асоциацията за университетки спорт „Академик”.

Той не скри задоволството си от спечеленото световно злато на Универсиада 2015г.
„Този успех ми върна увереността в един труден период, в който поради контузии и проблеми с екипировката не можах да реализирам развитие, и то за жалост,  точно в олимпийския сезон. Сега съм по-спокоен и се надявам всички лоши неща да са вече зад мен.” Ски скачачът в момента преминава обстойни прегледи, които ще покажат дали се нуждае от операция в областта на кръста поради прищипан нерв. Владимир се надява, че това няма да попречи на подготовката му за следващия сезон.

„Благодаря от сърце на Сани и Влади и се надявам титлите им да накарат институциите да погледнат по-благосклонно на студентския спорт,” заяви доц. Златко Джуров, председател на АУС „Академик”. „Вярвам, че отговорните фактори разбират, че нашата Асоциация има огромен календар и не е редно липсата на средства за международните прояви да се отразява на вътрешните състезания. Сигурен съм, че държавата и по-специално Министерството на младежта и спорта ще оцени златото на Жекова и Зографски и няма да пропусне да отличи техните постижения. Те са пример и спомагат в желанието на АУС максимален брой млади хора от висшите училища да получат възможност за реализация в спорта. За това търсим съдействие от държавата и институциите, предлагаме законови промени, които да осигурят здрави и физически активни бъдещи поколения. Всеки лев, вложен в студентския спорт е гаранция за това.” завърши Джуров.

„Предстоят важни промени в световния сноуборд и решенията за тях ще се вземат на предстоящата календарна конференция на ФИС през юни на Златни пясъци,” това обяви Виктор Жеков, треньор и баща на най-добрата ни състезателка в бордъкроса Александра Жекова.
„За мен златото от Сиера Неведа бе много важно. Изпращаме един много тежък и труден за всички бордисти сезон,” каза Жекова. Жекова разкри, че в края на миналата зима след Сочи 2014 са били на кръстопът с   Виктор и са си дали сметка, че за да продължат напред, следва да опитат да променят много неща, най-вече като комплекс от условия за развитие и надграждане на този спорт у нас. Сноубордистката разкри, че са получили разбиране от част от българските курорти, спомогнали за подготовката на всички възрасти наши състезатели.