Уволнения в полицията заради спад на доверието

Директорът на Областната дирекция на МВР – София комисар Георги Григоров е освободен от поста си, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Заедно с него е освободен и заместникът му.

Двамата шефове носят основната отговорност за провала на полицията в Ботевград, каза вътрешният министър. Те не са успели да обяснят защо не са се справили с издирването на двамата бегълци и защо населението в областта е загубило доверието в тях.

Дни по-късно Панчев е убит именно от Пелов, в центъра на Ботевград.

„Аз ги питах – защо хората не са дошли да ви го кажат на вас? Нали вие сте властта, вие сте най-силните? Защо са се страхували? Те не можаха да ми отговорят на този въпрос. Това е една от причините да бъдат освободени”, обясни министър Валентин Радев.

 Пелов не е търсил контакт със Стефан по време на укриването си. Брат му остава изненадан, когато разбира, че е в града, часове след престрелката.

Все още не е ясно кой ще заеме шефските места в областната дирекция на МВР.

Към Областна дирекция МВР – София е и Районното полицейско управление в Ботевград, което понесе критики за несправяне със случая.

Вчера Георги Григоров призна, че Марио Панчев, който уби Владимир Пелов, а по-късно почина от раните си след престрелката, е сигнализирал в полицията, че се чувства застрашен след бягството на Пелов от затвора.