Убийство на 17-годишен в Самоков. Поредната жертва на агресия в Самоковско

Убийство на непълнолетен е извършено в Самоков. Жертвата е 17-годишно момче, което е било пребито до смърт в града в понеделник вечерта, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

18-годишният извършител е задържан за срок до 24 часа, като впоследствие му е повдигнато обвинение за умишлено убийство и мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Сигналът за мъж в безпомощно състояние, вследствие на нанесен побой, е подаден около 23:20 часа на 23 октомври в РУ-Самоков. В постройка на имот в града е била открита жертвата, а екипът на Спешна помощ само е констатирал смъртта.

По случая е образувано досъдебно производство и са предприети незабавни действия по разследване под ръководството на Софийска окръжна прокуратура.

По информация на местния сайт „Четвъртата власт“ първоначално за убийството са задържани собственикът на конеферма и синът му. Убитото момче е било работник при тях. Семейството му живеело в крайна бедност след смъртта на баща му, затова се наложило момчето да започне работа.

Впоследствие на 18-годишния е повдигнато обвинение.

По информация на сайта „4 власт“ трупът е намерен в дома на самоковеца Пламен Илиев – Жигули.

По информация на полицияа 17-годишният е убит с тъп предмет , следи от удари имало по цялото му тяло. Според слухове момчето е работило в дома на Илиев и се е грижило за конете срещу стотинки за залък хляб? Момчето имало 8 братя и сестри, живеещи в мизерия. Според непотвърдена информация Жигули е кримифигура и е бил под домашен арест заради друг побой. Очаква се да има адекватно крими разследване от самоковските униформени.