„Тъжен старт на сезона в Боровец“. Изгоря скиорната в Боровец на СК „Чамкория”

„Тъжният старт на ски сезона на децата продължава!“, написаха в социалната мрежа родители на деца, трениращи ски. Споделенето е по два повода. Едният е по повод откриването на сезона в Боровец и отказа на „Бороспорт“ да издаде лифт карти на млади скиори. „Днес откриха поредния ски сезон в Боровец!!! Щеше да е много хубаво, ако не беше тъжно!!! Тъжно, защото за пореден път се подиграха с нашите деца!!! Подиграха се много грозно и показно48385002_10218902352976975_5152192955250900992_n! Накараха ги да се катерят, като някакви просяци, които нямат пари за карти! Тъжно, защото както разбрахме Община Самоков е абдикирала пред концесионера! Тук, ще отворя една скоба и ще попитам: А,тази Община беше ли абдикирала, когато отпускаха общински терен за построяването на Великия шестседалков лифт? Тъжно, защото с бездействието си на Общината и Общински съвет се стигна до тук! Да бъдат водени децата ни за носа! Същите тези деца, които в септемврийските сутрини събираха камъни от пистите на този концесионер. Концесионера,който услужливо в лицето на Кочов предостави тогава безплатен достъп до съоръженията! Същия Кочов, който днес отказа издаване на лифт карти за спортните клубове! И понеже Общината е абдикирала, аз искам да ги разочаровам и да им кажа,че ние няма да мълчим и ще отстояваме правата на нашите деца. Същите тези деца, на които прадядовците им са си оставили големите сърца да направят тези писти и лифтове! Именно на тези писти ,този същия Кочов е ТРЕНИРАЛ БЕЗПЛАТНО!!!“ – пишат в десетки коментари самоковци. Те подготвят и подписка в протест срещу случилото се.

Часове след откриването на сезона в Боровец е оповестена и молба за финансова помощ на Ски клуб “Чамкория”. Това се налага, защото вчера се е запалила скиорната на клуба на Боровец. От публикация във фейсбук става ясно, че са изгорели повече от 40 чифта състезателни ски обувки, ръкавици и каски на децата-състезатели. Подаден е веднага сигнал на 112. Пожарната команда в Бороец начело с началник Ласкин веднага се е озовал на място на инцидента. Децата и треньорите не са пострадали.

Следствените органи ще разследват инцидента и ще бъде оповестено дали става дума за умишлен палеж или има друга причина.  „Моля приятелите, които могат да помогнат, за да купим бързо нова екипировка и да продължим с тренировките на нашите 60 състезатели и трима треньори. Даренията се признават за разход и се приспадат от данъците. Имаме договори за дарения“ – се казва съобщението, разпространено в социалните мрежи.

Молбата за помощ е придружена със снимков материал и номер на банкова сметка за дарения.

Боровец за пореден път влезе в новинарските емисии на национална телевизия с негативни новини за случило се, и то още при старта на зимния сезон.  Очаква се официалният отговор на институциите, към които са отправени упреците, свързани с лифткартите за учениците от спортните клубове. Огорчените от непредоставянето на лифткарти за децата ще потърсят отговори от мустната власт по време на сесията на 19-ти декември.

Сн. фейсбук