Турнир по математика в Професионалната гимназия по туризъм в Самоков събра 50 ученици

13312877_10202073422674801_7070014804453000241_nИнж. Генади Генов връчи купите на най-добрите

В събота в Професионалната гимназия по туризъм в Самоков се проведе турнир по математика. Специфичното бе, че беше на английски език.

“Изключително сме доволни от проведената надпревара, от знанията, които показаха участниците. Имаше много ученици от училищата в Самоков. Преведоха си без проблеми задачите от английски език и показаха уникални знания” – каза за “Самоков инфо” инж. Генади Генов – учител в Професионалната гимназия по туризъм в Самоков по програма “Заедно в час”. Той е инициатор и организатор на турнира.

50 ученици бяха разпределени във възрастови групи, по пет. Петокласници бяха в шест групи, седми – две групи, 11 клас – две групи.

Седмокласници от групата, наречена “Нейчеви” спечели първото място. На второ място се класира група “The Robots”. От петите класове първи станаха математиците от ЦСКА, на второ “Петте бухала”, на трето The best с 51 точки.

От 11-те класове първа стана групата на СОУ “Отец Паисий” – Самоков.

Купите бяха осигурени с подкрепата на училището. Имаше много приятни емоции и други награди, осигурени от организаторите и ръководството на училището.

“От името на колегите си и от мое име благодаря на всички, които помогнаха със средства за наградите, в това число и на Община Самоков, която ни подкрепи. Благодаря на участниците и пожелавам на математиците нови успехи и за в бъдеще” – каза още Генади Генов.

Инж. Генади Генов и колегите му от “Заедно в час” за пореден път са инициатори на интересни школски събития. Преди време раздвижха емоциите със спектакъл по “Хъшове”. Той бе реализиран с подкрепата на Програма „Дъга“.

В репетиционен процес е и друга пиеса, която скоро ще излезе на голяма сцена.