Туристи сигнализират: “Четириседалката в Боровец от десетина дни не функционира”

Извозвани ли са преди спирането й на риск скиори към пистите? – питат гости на Боровец

Туристи се оплакаха, че четириседалката от дни не работи. “Медиите услужливо мълчат за аварията. Туристите са манипулирани, че уж проблемът е в осветлението! Това са пълни лъжи и заблуди” – съобщиха туристи пред “Самоков инфо”.

В сайта на фирма „Бороспорт“ се съобщава: “От 4 януари (сряда) пистите за нощно каране ще бъдат затворени във високата си част поради технически проблем с осветителни тела, причинен от изключително ниските температури”.

На подадения сигнал потърсихме информация на място.  Служители на “Бороспорт“ не пожелаха да си кажат нито имената, нито да предоставят информация. Били предупредени да не говорят по темата.

“Лифтът е на 30 години” – обясни лаконично един от създателите на лифтовите съоръжения в Боровец. “Лифтът не работи, понеже има технически проблем, който е много сериозен. На четириседалковия лифт „Мартинови бараки“ –горна станция, има разбит лагер. Доста време лифтът работи с разбит лагер” – вървят слухове сред туристите в Боровец. Гости на курорта споделиха, че разбрали, че ролката е гресирана. “Ако се беше случило нещо, не знаем как щяха да свалят скиорите от лифта, добре, че го затвориха” – каза скиор в Боровец.

Преди години дори по време на сезона в определени дни се правили проверки на съоръженията.

“Едно време имаше 2-3 екипа и въпреки това те можеха за 3 часа да свалят доста хора от седалките. Добре е, че не се случи нещо при този студ. Доста хора, добри специалисти бяха прогонени от “Бороспорт” за дребни нарушения – казаха бивши служители на фирмата.

Не са доволни и ски учители на частна практика и възнамеряват да си потърсят правата и да заведат дело на „Бороспорт“. „Заплатихме за сезона по 3 хил.лв. на „Бороспорт „ за търговско право – 1 500лв.  и 1 500лв за сезонна лифт карта. Ще си поискаме обещетение от фирмата за това, че ни лишиха нас и туристите ни да ползваме съоръжението. Проблемите са много. Най стръмните участъци са заледени. Четириседалката,IMG_0999[1]  преди да я спрат, на  няколко пъти с деца сме стояли във въздуха по 15-20 минути. Но ако тръгнем да се оплакваме по единично, ще си намерят начини да ни санкционират. Най-малкото ще ни блокират картите“ – категорични са те.

Потърсихме за коментар на мIMG_1001[1]ясто в офиса на фирма “Бороспорт“ шефа на лифтовото стопанство Александър Вуков. Той любезно отклони предложението ни за разговор по темата с лифта и не пожела нито да отрече, нито да потвърди дали четириседалката не работи заради повредена ролка или обръщащо устройство.

Така че, въпросите около истината за проблема остават и ако бъде предоставена официална информация, сайтът “Самоков инфо” веднага ще я публикува.