Тръмп – предизвестеният владетел на света. За мен още от 19 април

Много съм горд и щастлив, че прогнозата ми се сбъдна! Още на 19 април 2006 год. преди предварителните избори да са приключили предсказах, че следващият президент на САЩ ще се казва Доналд Тръмп. Ако не вярвате вижте тук –http://toross.blog.bg/politika/2016/04/19/izborite-v-sasht-da-se-otyrvem-ot-demokratite.1445795. Щастлив съм и затова, че затворих широките уста на много клеветници, злонамерени хора и тролове, а те по правило не обичат да четат и анализират, а залагат на своите химери и са готови да оплюят всеки, който е против тях.

Така или иначе Бог благослови Америка! С победата на Доналд Тръмп нещата си дойдоха на мястото – чудото с Роналд Рейгън се повтори и американския народ заложи на Промяната – всъщност основния акцент в предизборната му програма. Много съм щастлив, че тази победа натри носовете и на опортюнистите в българското „дясно” пространство, които разпалено ни обясняваха, че българските десни подкрепят американските леви! Да ви е честито, другари и другарки „десни”.

Всъщност в кампанията почти никой не видя някои очевадни неща. Първо американците се умориха от безсмислени конфликти и войни. А историята на САЩ говори категорично, че големите конфликти там са започвани само от демократи, от президенти демократи: Труман, Кенеди, Джонсън, Картър, Клинтън и сега Обама. Да си спомним „трагедията Виетнам”, която започна от благовидния и мил Джон Кенеди, та трябваше след цяло десетилетие републиканеца Ричард Никсън да сложи край на кръвопролитието.  Републиканците по традиция залагат на икономиката и пестеливостта. Така се роди Рейгъномиката, която унищожи „империята на злото” СССР. Ако бяхте проследили публикациите на големия журналист Джон Пилджър щяхте да провидите тенденциите, въпреки масовата рекламна истерия за Хилъри Клинтън. Трезвите гласове в САЩ предупреждаваха, че администрацията на Обама произвежда повече ядрени оръжия, ядрени глави, ядрени системи отколкото досегашните водачи на най-могъщата страна в света. Разходите при Обама надхвърлиха 1 трильон долара. Обама започна производството на мини атомната бомба, известна като В 61, Модел 12 и бившия заместник – председател на щабовете ген. Джеймс Картрайт каза: „Намаляването на размерите на ядреното оръжие прави употребата му по-реалистична”. В същото време спаднаха индустриалните приходи в бюджета на страната, все повече се засилваше недоволството на обикновените работници и резултатът от изборите в щатовете Охайо и Пенсилвания доказаха това.

Хилари Клинтън през цялото време се гордееше, че големите пари са застанали зад нея, че я подкрепя Уолстрийт, а кампанията и надхвърли  един милиард долара. В същото време нейните пиари прекалиха с черната кампания срещу Тръмп. Най-меките определения за него бяха „лунатик” и „фашист”. През 1980 год. същите тези левичарски издания наричаха Рейгън „второстепенен актьор”, а след  години се видя какво направи той и за САЩ , и за света. На истеричните крясъци на Клинтън „лудия” Тръмп отговори така: „ Аз няма да тръгна на война, а ще разчитам да въведа ред и възход на икономиката”. В същото време Клинтън заложи на милитаризацията „Ще залича напълно Иран”, но те също са ядрена държава, а убежищата на демократите ставаха все по-войнствени. Накрая Хилъри привлече в кампанията си либералните крайни феминистки Глория Стейнъм  и Ан Самърс в чийто объркани глави посланията им граничеха с крайния комунизъм. Консервативна Америка не прости това.

Постепенно в хода на кампанията Тръмп ставаше все по-предизвестен печеливш на изборите, въпреки дирижираните социологически проучвания, които само преди 24 часа даваха преднина на Хилъри Клинтън с 5%, въпреки че много манипулативното обявяване на Клинтън за победител в дебатите, а се пропускаше, че компаниите, които определят победителя до една са притежание на  демократи. В същото време Тръмп правеше своите срещи при обикновения бял, работещ американец, който иска спокойствие, докато накрая кампанията на Клинтън отиде при чернокожите, латиносите и либерална Америка – Калифорния, Невада и Орегон. Така умно и методично Доналд Тръмп градеше победата си без да се притеснява от социолози и политолози, но бе подбрал чудесен екип. Сутринта в победната си реч той отдели специално внимание и благодарности на един млад политолог, който му движеше кампанията. И още една благодарност бе особено гореща – оказа се, че в цялата кампания на Доналд Тръмп е работил Рудолф Джулиани – легендарният кмет-републиканец на Ню Йорк, управлявал дълги години и то твърде успешно мегаполиса.

И така методично се стигна до края на кампанията. Истеричните крясъци на Хилари Клинтън не и помогнаха, а дикцията и преминаваше в кресчендо, докато имиджмейкърите на Тръмп залагаха все повече на кампания в социалните мрежи. Самият той снижи тона, засилваше увереността си и изглеждаше все по-уверен. Накрая изведе на сцената и красивата си съпруга – словенката, която също е от новите американци, докато  изчерпи отношението си към Клинтън с репликата: „Каква ужасна жена!”.

Всъщност цялата му кампания имаше едно много американско послание: „Да аз съм ужасен понякога, не си меря приказките, влизам в конфликти, нападам противниците си, невъздържан съм, но АЗ СЪМ ИСТИНСКИ, АЗ СЪМ ОТКРОВЕН, ТОВА СЪМ АЗ И НЯМА ДА ВИ ЛЪЖА!”

И като погледнем резултатите в отделните щатове картинката ни се изяснява. Хилъри Клинтън си взе „своите” щати: в Калифорния спечели с 60.7% и получи 55 делегати, Вашингтон и даде 56.4% и 12 делегати, гласовете в Ню Йорк бяха 4 053 670, което бе 58.7 % и 29 делегати. Останалите бяха просто по инерция, но по традиция с малък дял при делегатите: 62.3% с 4 делегати в Хавай, в Невада 47% с 6 делегати, Орегон с 51 % и 7 делегата и Вирджиния с 49.7 % с 13 делегата. Докато Доналд Тръмп нанесе своя удар в републиканските крепости: Тексас с 52.5% или 4 651 955 гласа и 38 делегати, Южна Каролина 51% /15/, Индиана 57.2% /11/, Мисури 57% /11/, Аляска 53.3%/3/. Големият удар дойде от Флорида с 49.1% , 4 591 278 гласа или 29 делегати, Джорджия с 16 делегати, работническа Пенсилвания с 20 делегати, Северна Каролина с 16, Мичиган и Минесота с 15 и 16 делегати, а когато с 2 771 984 гласа, 52.1% и 18 делегата нанесе своя голям удар във винаги спорния Охайо вече можеше да се свири туш и да се обяви следващия владетел в най-силната страна в света.

Сега ми се ще да цитирам една негова реч още от началото на кампанията му: „Къде изчезна великата традиция на прякото гражданско действие, освободено от партиите?! Къде е куражът, въображението и ангажиментът, които се изискват, за да започне дългият път към един по-добър, справедлив и мирен свят? Къде са дисидентите ни в изкуството, киното театъра, литературата? Аз идвам да разбия мълчанието, а не да чакаме да бъде изстреляна първата ядрена ракета. Аз идвам да върна величието на САШ, което беше пропиляно от демократите!” Да ви изглеждат тези думи на изговорени от луд човек, както представяха Доналд Тръмп през цялото време?!

Това е. САЩ имат своя нов владетел, Сената и Конгреса също са с доминацията на републиканците. Консерватизмът в САЩ печели убедителна победа и съм щастлив, че успях да го предвидя още през пролетта.

Христо Марков