Трагедията с моторната шена над Боровец оставя много въпроси

Куп въпроси остават без отговор след смъртта на 4-годишното дете – син на министър Московско. Планинари питат разрешено ли е по пътеката за хижа „Чакър войвода“ да се движат шейни. Много от морноти шейни тръгват по посока хижата от мястото, където се наемат в Боровец.

От сайтовете на МВР става ясно, че подължават процесуалните действия в курорта Боровец по инцидента със загиналото 4-годишно дете. Това съобщи на брифинг и заместник-директорът на ОДМВР-София комисар Веселин Георгиев.

Той потвърди, че трагичният инцидент се случил днес между 14. 30 и 15 часа на регулирано трасе за моторни шейни в курорта Боровец, където са се спускали и министърът на транспорта Ивайло Московски и синът му. При инцидента е загинал 4-годишният син на министъра.

По първоначални данни е станал инцидент на писта с моторна шейна

В момента служители на ОДМВР-София извършват множество процесуални и оперативни действия под ръководството на Окръжна прокуратура – София.

Трасетата са сложни за огледи и действията вероятно ще отнемат време. Най-вероятната причина за инцидента с шейната е неравност на трасето, което не е скоростно, но това предстои да бъде изяснено при огледа, посочи комисар Веселин Георгиев.

Припомянеме, че сигнал за трагедията е получен към 15.15 часа в полицията. На място веднага е изпратена единствената налична в района линейка. Смъртта на детето обаче е настъпила на мястото на инцидента.

От транспортното министерство съобщиха, че е загинал малкият син на транспортния министър Ивайло Московски. Детето и баща му се движили с моторна шейна извън пистите, когато шейната се преобърнала. Инцидентът е станал близо до хижа „Чакър войвода“.

Остава и въпросът – подавани ли са сигнали до ръководството на Национален парк „Рила“ за движение на моторни шейни в района на хижа „Чакър войвода“.