Театър “Веселушко” игра за Дом за стари хора в Самоков

Пролетно настроение с приказни герои и танци подариха малките актьори на публиката в Младежкия дом

За Баба Марта и пролетта децата от театър “Веселушко” с режисьор Весела Колешанова зарадваха Дом за стари хора в Самоков. Освен мартенички, те подариха на публиката си в Младежкия домIMG_1245[1] своето добро настроенIMG_1237[1]ие. На сцената представиха едни от любимите приказки, които сигурно много баби и дядовци разказват на своите внучета, докато си спомнят как техните майки са им ги чели на топло пред печката или под някоя дъхава слива в стария двор.

Докато децата на сцената играеха, публиката казваше тихо репликите и се забавляваше. Много аплодисменти и смях предивика “Посмали малко”, модерния вариант на Зайчето, което си изгубило книжката, акробатиката на артистите, поздрави сърдечни получиха и за танците по любими детски песни.

В драматизациите на приказките участваха деца от 3-ти “А” клас в НУ “Станислав Доспевски”. Представлението бе подготвено под режисурата на Весела Колешанова от Читалище “Любословие”- Самоков, с помощта на учителките Йорданка Кирова и Валентина Никова.IMG_1242[1]

Децата, участващи в представлението, се занимават с театър при Весела Колешанова още от първи клас и си личи, че са посветени професионално в чудото на арта. Финалният танц бе по песента за приятелството. Публиката реагира с аплодисменти на ритъма му.

 

Десислава Стоянова