Тарикат предлагал валута в Боровец

Столичанин е задържан за незаконна обмяна на валута в курорта Боровец

Около 13.50 часа вчера, в хода на полицейска операция, служители на полицейския участък в Боровец задържаха жител на столицата, предлагащ на чуждестранните туристи обмяна на валута на висок курс. Минути преди задържането му 59- годишният мъж обменил във фоайето на хотел 100 британски лири, които предал впоследствие на служителите на реда. По случая в РУ- Самоков е регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 252 от НК.

………………………………………………………..                         ………………………………………………………………

Две бързи производства са образувани през изминалото денонощие
 Годеч: Около 21.30 часа снощи, на пътя за с. Мургаш, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от столичанин. 39- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 2.22 промила м издишания от него въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

 Костинброд: Около 22.10 часа снощи служители на районното управление извършили полицейска проверка на двама 22- годишни мъже от същия град. Те са задържани за срок до 24 часа, след като от единия са иззети пет топчета със зелена растителна маса, реагираща на канабис. По случая е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

 

Криминално проявен жител на с. Нови хан бе уличен в кражба
На 17 февруари в РУ- Елин Пелин била заявена кражба на хранителни продукти от магазин в с. Нови хан. След проведени оперативно- издирвателни действия служителите на реда разкрили, че престъпното посегателство е дело на 34- годишен криминално проявен и осъждан местен жител. Отнетите вещи също са намерени и възстановени на собственика. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.